• nové

Tuky a mastné kyseliny ve výživě

Autor: Jiří Brát

\\r\\n Kniha přináší ucelený přehled výživových doporučení z oblasti tuků ve vztahu k reálnému př...

Číst více +
199 Kč Skladem 1 ks

\r\n Kniha přináší ucelený přehled výživových doporučení z oblasti tuků ve vztahu k reálnému příjmu mastných kyselin v běžné stravě. Autor popisuje technologie získávání a zpracování tuků, boří mýty o negativním dopadu rafinace tuků na zdraví člověka a připomíná, že se výrobci mohou vyhnout technologii částečného ztužování tuků, při níž vznikají zdraví škodlivé transmastné kyseliny. Dozvíme se, jak rozumět zdravotním tvrzením pro tuky a výživovým údajům na obalech potravin.

\r\n

\r\n Druhá část je věnována 55 nejvýznamnějším běžným i netradičním olejům a tukům, které jsou dostupné na našem trhu. Obsahuje podrobné informace o jejich složení, a to i ve vztahu k doporučené konzumaci, aby strava mohla být považována za vyváženou. Čtenář získá konkrétní doporučení k užití tuků a olejů v kuchyni a je upozorněn na chyby, s kterými se může v praxi setkat. Dozví se, že tuky a oleje se liší svými funkčními vlastnostmi, které podmiňují jejich použití v praxi. Například na smažení se z hlediska stability nehodí každý olej a na pečení obvykle potřebujeme tuk, který podporuje požadovanou texturu produktu.

\r\n

\r\n Běžný spotřebitel se při sestavování správné a vyvážené stravy v problematice výběru tuků neorientuje. Účinkem se míjejí i některé snahy výživová doporučení zjednodušit.Běžnému spotřebiteli i některým odborníkům chybějí znalosti o technologiích získávání a zpracování olejů. Po internetu koluje řada mýtů, které mohou utvářet zkreslené představy o tom, čím se při výběru tuků a olejů řídit. Tato publikace přispívá k osvětě v této problematice.

\r\n

\r\n Určena je nutričním terapeutům, studentům medicíny, potravinářské chemie a přírodních věd. Poskytuje informace i lékařům, kteří se snaží upravit stravovací návyky svých pacientů a předcházet u nich kardiovaskulárním onemocněním a jejich rizikovým faktorům. Informace o výživě v ní najde i každý vyznavač zdravého životního stylu.

\r\n

\r\n Text je doplněn výraznou, barevnou, bohatou infografikou, která zvyšuje informační hodnotu knihy a usnadňuje porozumění.

\r\n

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá

Detaily

EAN: 9788027156825
ISBN: 978-80-271-5682-5
Autor: Jiří Brát
Vydavatel: GRADA
  • nové
Ekonomie v jednom viru
Ekonomie v jednom viru Ryan Bourne
399 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Die Aufzeichnungen des Malte Laurids Brigge
Die Aufzeichnungen des Malte Laurids Brigge Rainer Maria Rilke
346 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Přehled organické chemie a novela názvosloví
Přehled organické chemie a novela názvosloví Danuše Pečová
75 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Matematika se Čtyřlístkem 1/1
Matematika se Čtyřlístkem 1/1 Marie Kozlová; Jitka Halasová; Šárka Pěchoučková
119 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Antibiotika
Antibiotika Jiří Beneš
949 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Základy první pomoci a přednemocniční péče
Základy první pomoci a přednemocniční péče Jana Haluzíková
399 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Nová literatura 2 pro střední školy
Nová literatura 2 pro střední školy
219 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Matematika pro střední školy Rovnice a nerovnice
Matematika pro střední školy Rovnice a nerovnice Oldřich Odvárko
213 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.