• nové

Postní kuchařka - od kořene po nať

Autor: Pavel Drdel

\\r\\n Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určit...

Číst více +
499 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

\r\n Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.
\r\n
\r\n Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.
\r\n
\r\n Kniha obsahuje:
\r\n - více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
\r\n - 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
\r\n - sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
\r\n - tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření.
\r\n - texty osvětlující postní období od Hanky Zemánkové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
\r\n - bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022

\r\n

\r\n
\r\n Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
\r\n Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
\r\n
\r\n PAVEL DRDEL
\r\n Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.

\r\n

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu matná

Detaily

EAN: 9788088244257
ISBN: 978-80-88244-25-7
Autor: Pavel Drdel
Vydavatel: Smart Press
  • nové
Opuštěné vraky druhé světové války
Opuštěné vraky druhé světové války Chris NcNab
599 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Cesta dvanástich apoštolov
Cesta dvanástich apoštolov Carlo Maria Martini
199 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Trenér paměti
Trenér paměti Gareth Moore
299 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Jesenicko 1:75 000
Jesenicko 1:75 000
106 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Svätý Anton
Svätý Anton Mária Ďurianová; Monika Maňkovská; Vladimír Bárta; Vladimír Barta
807 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Ktosi je za dverami
Ktosi je za dverami Milan Lasica; Július Satinský
509 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Šperky viazané technikou makramé
Šperky viazané technikou makramé
88 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.