• nové

Gastronomie českého středověku

Autor: Monika Černá-Feyfrlíková

Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali

Číst více +
399 Kč Skladem 1 ks

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

Vlastnosti

Vazba: brožovaná
Rok vydání: 2024

Detaily

EAN: 9788027138296
Autor: Monika Černá-Feyfrlíková
Vydavatel: GRADA
  • nové
Snadno & Rychle 3
Snadno & Rychle 3 Roman Vaněk; Jana Vaňková
359 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Česko na grilu
Česko na grilu
149 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Divoké kvašené nápoje
Divoké kvašené nápoje Pascal Baudar
569 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Příručka whiskey
Příručka whiskey Daniel O´Sullivan
499 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Pečení pro děti
Pečení pro děti
279 Kč
Skladem 2 ks
  • nové
La Cuisine pragoise ancienne
La Cuisine pragoise ancienne Viktor Faktor; Anna Novotná
299 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Velká kniha o kávě
Velká kniha o kávě Petra Davies Veselá
799 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Recepty se sníženým obsahem tuků, zejména cholesterolu
Recepty se sníženým obsahem tuků, zejména cholesterolu Alexandra Jirkovská, Vladimíra Havlová
249 Kč
Skladem 1 ks

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.