Představujeme vám bezlepkový přírodní kvásek a jeho úža...
Číst více +Představujeme vám bezlepkový přírodní kvásek a jeho úžasné a dosud neznámé možnosti. Možnosti, které autorka objevila, ověřila a vydala v krásné a praktické kuchařce. Snadné recepty používají přirozeně bezlepkové mouky a vločky. Nejsou nutné koupené bezlepkové směsi, ani škrob, ani psylium. Slazení je zdravějšími bezlepkovými sladidly a recepty fungují i se surovinami bez laktózy. Inspirujte se nekonečnými variantami pro každodenní použití. I když lepek můžete, rozšiřte si svůj kváskový jídelníček o další pokrmy a pečivo slané i sladké. Kniha obsahuje: Podrobný úvod o bezlepkovém kvásku; Postupy přípravy kváskového pečiva pařením a pečením; Informace o pomůckách a surovinách na bezlepkové pečivo; Přes 70 receptů na pečení, vaření i smažení s tipy na různé obměny; Všechny recepty na profi fotografiích, názorně, přehledně a velkým písmem. Na jaké kváskové recepty se můžete těšit? Na známé pokrmy připravené zdravěji, za použití bezlepkových kvásků. Různé druhy polévek, omáček, knedlíků slaných i sladkých a úžasných pomazánek. Oceníte zajímavé recepty na lehce stravitelné luštěniny ve formě mouk. Neznámý a nečekaný pokrm z kvásku je kvásková majonéza a škvarková pomazánka bez sádla. Ze slaného pečiva vám bude chutnat chleba z chleba, jogurtový a podmáslový chleba v zimní a letní variantě, makový chleba, bramborový, cibulový, chleba s obilovinami, řepánky a dlouho vám asi nevydrží báječné slané křoupání z celeru. Zdravě mlsejte chlebíčky z banánů, pohanky, hrachu, máku a kokosu, perníky a perníčky, štoly, koláče jablečné i tvarohové, čirokový koláč, müsli tyčinky, ovesné sušenky, sušenky z másla a mrkve a mnoho dalšího. Autorka je profesionální specialistkou na kvásek a tvoření s ním z Olomouce. Přednáší, vede kurzy, tvoří a vydává kuchařky, vystupuje v médiích a propaguje pečení a vaření z kvásku.
Rok vydání: | 2017 |
---|
EAN: | 9788090630116 |
---|---|
Autor: | Jana Berková |
Vydavatel: | Jana Berková |