389 s. ; 21 cm, M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí n...
Číst více +389 s. ; 21 cm, M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské se doslova stala bestsellerem.Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky současná nápaditá kuchařka, tak "vrazí" do moučníku polovinu vajec, vynechá v přípravě omáčky tmavou tučnou zásmažku, zkrátí dobu tepelného zpracování a výsledkem je moderní chutné jídlo. Pro snazší orientaci toto vydání obsahuje Návod k použití knihy, Slovníček výrazů a převodní Tabulku měr a vah, které sestavila přední odbornice současné české gastronomie.
Vazba: | vazba tuhá – celopapírová |
---|---|
Rok vydání: | 2004 |
Nákupní list: | 1U 522 |
Stav: | zachovalá |
ISBN: | 80-249-0399-7 (váz.) |
---|---|
Autor: | Magdalena Dobromila Rettigova |
Vydavatel: | Praha : Ikar, 2004 |