Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfí...
Číst více +Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňujenahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni. Editor: Zdeňka Tichá, [která také naps.] předml.193, [4] s. ; 8°
| Vazba: | vazba měkká – lepená vazba |
|---|---|
| Rok vydání: | 1975 |
| Nákupní list: | Y222 |
| Stav: | zachovalá |
| Autor: | Bavor rodovský z Hustiřan |
|---|---|
| Vydavatel: | Praha : Avicenum, 1975 |