• antikvariát

Svět na pánvi, aneb, Cesta k šéfkuchařské čepici

Autor: Roman Dolejš

208 s. : il. (převážně barev.), portréty, faksim. ; 25 cm, Kuchařka š&e...

Číst více +
80 Kč Není skladem

208 s. : il. (převážně barev.), portréty, faksim. ; 25 cm, Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry – každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty, ať už ty, které vařil na svém pracovišti, nebo domácí recepty svých spolupracovníků. Všechny jsou ale vybrány tak, aby je zvládl uvařit i laik a aby se daly uvařit i u nás z běžně dostupných surovin, nejsou složité na přípravu ani dokončení. Můžete si tak uvařit dobroty, které znáte z dovolené (z Rakouska či Německa nebo třeba z Karibiku), ale také vyzkoušet něco zcela nového (například recepty ze zaoceánské výletní lodi nebo soukromého ostrova). Kromě toho vám kniha umožní nahlédnout do kuchařské profese. Roman v úvodu ke každé kapitole vypráví, jak na daném místě vypadala práce v kuchyni, popisuje její specifika, ale i to, co v kuchařině platí obecně – dozvíte se, na co všechno se kuchař musí připravit, jak probíhá vyučení v Rakousku, jak to chodí v kuchyních restaurací a hotelů v Evropě či na exotických plážích, na zámořské výletní lodi nebo na soukromém ostrově a jaké to je vařit třeba pro Billa Gatese nebo hvězdy NHL. Přečtěte si Romanův kuchařský příběh, na jehož konci dostanete chuť vyzkoušet některý z jeho pokrmů – ať už rakouský či švýcarský, karibský, nebo český!

Vlastnosti

Vazba: vazba tuhá – celopapírová
Rok vydání: 2012
Nákupní list: 2M 122
Stav: zachovalá

Detaily

ISBN: 978-80-87049-52-5 (váz.)
Autor: Roman Dolejš
Vydavatel: Praha : Smart Press, 2012

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.