394 s., [16] l. barev. obr. příl. : il. ; 27 cm |
přeloženo péčí Společnosti pro racionální výživu za redakce M. Úlehlové-Tilschové ; [předmluvu napsal Josef Mašek]
Kniha, která je výsledkem kolektivní práce sovětských lékařů, vědeckých pracovníků, inženýrů, kuchařů i hospodyň, poučuje o správné a chutné výživě a ukazuje, jak s úspěchem využívat při přípravě pokrmů pestrého a bohatého výběru potravin a polotovarů vyráběných vyspělým sovětským potravinářským průmyslem. Jednotlivé kapitoly seznamují se základy racionální výživy, uvádějí nejdůležitější údaje o poživatinách a podávají předpisy na různé pokrmy, sestavené zkušenými kuchaři. Kniha ukazuje skvělé perspektivy vzestupu životní úrovně v socialistickém státě a vytyčuje směr i cíl našeho potravinářského průmyslu a kuchařského umění. |
Vlastnosti
Vazba: |
vazba tuhá – celoplátěná |
Rok vydání: |
1954 |
Nákupní list: |
M1021 |
Stav: |
zachovalá |
Detaily
Autor: |
|
Vydavatel: |
Praha : Svět sovětů, 1954 |