Technologie přípravy jídel / [Autor:] Maryna Klimentová ; Odb. úvody:...
Číst více +Technologie přípravy jídel / [Autor:] Maryna Klimentová ; Odb. úvody: K. Halačka ; Snímky: B. Štorová a Z. Gaudl Kniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou je nutno věnovat biologické hodnotě stravy. Probírá nejen zásady odborného nákupu potravin, jejich skladování, správné ošetřování surovin před přípravou, ale hlavně podrobné technologické postupy při úpravě pokrmů se základními výměrkami surovin. 360, [2] s. : [88] s. obr. příl. ; 8°
Vazba: | vazba tuhá – celoplátěná, přebal chybí |
---|---|
Rok vydání: | 1957 |
Nákupní list: | S221 |
Stav: | zachovalá |
Autor: | Maryna Klimentová |
---|---|
Vydavatel: | Praha : 1957 |