Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen ř...
Číst více +193, [4] s. ; 21 cm, obálka zažloutlá, mírně potrhaná, Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni.
| Vazba: | vazba měkká – lepená vazba |
|---|---|
| Rok vydání: | 1975 |
| Nákupní list: | 1G 925 |
| Stav: | opotřebovaná |
| ID: | 1223970 |
| Autor: | Bavor rodovský z Hustiřan |
|---|---|
| Vydavatel: | Praha : Avicenum, 1975 |