• nové

Pivovarství

Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař

První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v ...

Číst více +
2800 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim.

\r\nAutoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.

\r\nKniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Detaily

EAN: 9788087109779
ISBN: 9788087109779
Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Vydavatel: Havlíček Brain Team
  • nové
Management
Management Radek Maxa
219 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Peníze: Tipy a triky
Peníze: Tipy a triky Herbert N. Casson
119 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Taliansko / Slovenský slovník
Taliansko / Slovenský slovník Ján Taraba; Mária Tarabová
394 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Dějiny české literatury 1945 -1989 I
Dějiny české literatury 1945 -1989 I Pavel Janoušek
99 Kč
Skladem 5 ks
  • nové
Basic English III.
Basic English III.
39 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Angličtina pre jazykové školy a kurzy 3
Angličtina pre jazykové školy a kurzy 3 Eva Tandlichová; Zuzana Straková; Ľubica Rovanová
420 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Český jazyk v pohodě 9 Pracovní sešit
Český jazyk v pohodě 9 Pracovní sešit
142 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Školní zralost a dítě s SVP v praxi mateřské školy
Školní zralost a dítě s SVP v praxi mateřské školy Jana Boháčová; Ilona Hulínová-Mihalcová; Karolína Jarešová
365 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.