• nové

Pivovarství

Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař

První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v ...

Číst více +
2800 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim.

\r\nAutoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.

\r\nKniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Detaily

EAN: 9788087109779
ISBN: 9788087109779
Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Vydavatel: Havlíček Brain Team
  • nové
Skládací abeceda pro 1. ročník základní školy
Skládací abeceda pro 1. ročník základní školy
35 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Zeměpis 8 Pracovní sešit
Zeměpis 8 Pracovní sešit Martin Hanus; Tereza Kocová
99 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Základy trestného práva Európskej únie
Základy trestného práva Európskej únie Libor Klimek
760 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Opakujeme češtinu v 8. ročníku 2. díl
Opakujeme češtinu v 8. ročníku 2. díl
47 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Matematika 7 pro každého sedmáka a sedmačku
Matematika 7 pro každého sedmáka a sedmačku
99 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Apokalypsa nehrozí
Apokalypsa nehrozí Michael Shellenberger
778 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Materiály II pro učební obor truhlář
Materiály II pro učební obor truhlář Zdeněk Muzikář
275 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Přírodopis 6 Hybridní učebnice
Přírodopis 6 Hybridní učebnice Petra Šimonová; Jaroslav Sejpka; František Hasch
199 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.