• nové

Pivovarství

Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař

První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v ...

Číst více +
2800 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim.

\r\nAutoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.

\r\nKniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Detaily

EAN: 9788087109779
ISBN: 9788087109779
Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Vydavatel: Havlíček Brain Team
  • nové
Procvičujeme si ...Geometrie a slovní úlohy 5.r.
Procvičujeme si ...Geometrie a slovní úlohy 5.r. Jan Krčmář; Michaela Kaslová
45 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Maturita Solutions Intermediate Teacher\'s Book
Maturita Solutions Intermediate Teacher\'s Book
620 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Planéta Zem Prehľad zemepisu sveta (nielen) pre školákov
Planéta Zem Prehľad zemepisu sveta (nielen) pre školákov Stanislav Kolář
88 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Předškolák Těším se do školy
Předškolák Těším se do školy
119 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Ekonomie nejen k maturitě Testy Řešení
Ekonomie nejen k maturitě Testy Řešení Jaroslav Zlámal; Zdeněk Mendl; Petra Navrátilová
190 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Gramatika súčasnej francúzštiny
Gramatika súčasnej francúzštiny
268 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Stavební smluvní právo
Stavební smluvní právo Lukáš Klee
1015 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Pravidla do kapsy
Pravidla do kapsy
150 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.