• nové

Pivovarství

Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař

První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v ...

Číst více +
2800 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim.

\r\nAutoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.

\r\nKniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Detaily

EAN: 9788087109779
ISBN: 9788087109779
Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Vydavatel: Havlíček Brain Team
  • nové
Čeština expres 3 (A2/1) + CD
Čeština expres 3 (A2/1) + CD Pavla Bořilová; Lída Holá
440 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Vyjmenovaná slova v obrázcích
Vyjmenovaná slova v obrázcích
29 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Tekuté zlo
Tekuté zlo Leonidas Donskis; Zygmunt Bauman
389 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Prosociální činnosti v předškolním vzdělávání
Prosociální činnosti v předškolním vzdělávání Eva Svobodová; Hana Švejdová
527 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Onkourologie
Onkourologie
2500 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Měření a výsledky v analytické chemii
Měření a výsledky v analytické chemii Jiří G.K. Ševčík
320 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Čeština expres 1 (A1/1) + CD
Čeština expres 1 (A1/1) + CD Lída Holá; Pavla Bořilová
440 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Experimental Surgery
Experimental Surgery Václav Liška
800 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.