Publikace Jana Honzy Lušovského Stolování pro každého by měla sloužit jako příjemná pomůcka pro každého, kdo chce, cítí nebo má potřebu připravovat sám jakýkoliv druh pohoštění pro své přátele, hosty, případně obchodní partnery a umět se bez zbytečných omylů a nepříjemností pohybovat ve společnosti.\r\nKniha se může stát i jakýmsi vodítkem pro některé budoucí nebo i začínající podnikatele v pohostinství.\r\nZábavnou formou, prostřednictvím ilustrací, textu i fotografií, se dozvíte řadu praktických informací o společenském chování nejen u stolu, ale i při různých slavnostních příležitostech a setkáních včetně návštěv restauračních zařízení. \r\nSeznámíte se nejen se zákonitostmi slavnostních hostin - rautu a banketu a dvou nejčastěji pořádaných hostin - svatby a karu, ale také s pořádáním koktejlu, číše vína, čaje o páté nebo gardenparty.\r\nTi, kteří rádi hostí své přátele se poučí o různých způsobech prostírání a podávání pokrmů od nejjednodušších až po složitější (od snídaní přes teplé a studené předkrmy včetně speciálních až po podávání polévek, hlavních chodů a dezertů), včetně zakládání vhodného inventáře. Zvláštní kapitoly jsou věnovány podávání studených i teplých nápojů a přípravě míšených nápojů. \r\nJistě Vás také zaujmou části nazvané \"Nebojte se flambování doma\" a \"Jak vykostit pstruha\" s názornými ukázkami nebo kapitoly o tom, jak připravit i doma nabídkový stůl, jak vyzdobit slavnostní tabuli a také jak pohostit své hosty ze zahraničí, kde se seznámíte se zajímavými zvyklostmi hostů různých národností.\r\n