\\r\\n Tato monografie zkoumá rozdíly v kvalitě živočišné stravy, které souvisejí se sociální str...
Číst více +\r\n Tato monografie zkoumá rozdíly v kvalitě živočišné stravy, které souvisejí se sociální strukturou osídlení, stejně jako s ekonomickou orientací společnosti na Pohansku a v jeho okolí. Osteologické soubory, často označované jako „kuchyňský odpad“, přinášejí nejen důležité informace o spotřebě živočišné potravy, ale odrážejí také povahu chovu hospodářských zvířat.
\r\n\r\n Osteologická studijní oblast Pohansko sestává celkem ze sedmi lokalit, z nichž tři se nacházejí mimo hradiště. Časové spektrum jejich datování sahá od období raného středověku (RS1) do konce velkomoravského období (RS4).
\r\nVazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
---|
EAN: | 9788028003425 |
---|---|
ISBN: | 978-80-280-0342-5 |
Autor: | Gabriela Dreslerová |
Vydavatel: | muni PRESS |