\\r\\n „Už jen zemětřesení by nás mohlo připravit o titul!“ volá hlasatel. Na tribunách propuklo ...
Číst více +\r\n „Už jen zemětřesení by nás mohlo připravit o titul!“ volá hlasatel. Na tribunách propuklo šílenství, diváci se objímají, někteří jsou naměkko. Bouřlivý potlesk. A znovu: „Mistři, mistři, mistři!“ Tři minuty. Dvě minuty. Poslední minuta. Už se jenom tleská. Teď. Neděle 12. června 1983, vesmír se zastavil, historie se naplňuje v 18 hodin 48 minut.
\r\n\r\n Takhle si novinář Petr Nečada vybavuje chvíle, kdy se fotbalisté Bohemians stali mistry československé ligy. Tuto nezapomenutelnou sezonu Bohemky barvitě popsal v knize Mistři z Ďolíčku, která vychází ke čtyřicátému výročí historické události.
\r\n\r\n Kniha poprvé vyšla před patnácti lety a byla ihned rozebrána. Nyní vychází znovu, ovšem důkladně přepracovaná a rozšířená. Najdete v ní nové kapitoly, podrobnější portréty hráčů i vzpomínky na legendární zápasy mimo mistrovskou sezonu.
\r\n\r\n Fanouškem Bohemians je autor už padesát let. V době, kdy jeho milovaný klub vyhrál ligu, chodil pravidelně na tribunu k stání pod hodinami. Z každého utkání si psal poznámky a archivoval všechny noviny. U jednotlivých zápasů proto i dnes může detailně popsat, co se dělo na hřišti, ale taky to, jak emotivně je prožíval on sám.
\r\n\r\n Autor později nastoupil do prestižního fotbalového a hokejového týdeníku Gól, kde se dostal k rozhovorům s hráči z mistrovského týmu, například s Přemyslem Bičovským, Pavlem Chaloupkou, Jiřím Sloupem, Zdeňkem Hruškou nebo s největším „klokanem“ všech dob Antonínem Panenkou. I tyto vzpomínky se v knížce odrazí.
\r\n\r\n Mistři z Ďolíčku nabízejí starším fanouškům vzpomínky na nejslavnější éru klubu, kterou si tak rádi připomínají, a mladší příznivce zase seznámí s tím, o čem pouze slyšeli nebo četli. Kniha je psána nezvyklým, vzrušujícím stylem a oslovila čtenáře už při svém prvním vydání.
\r\nVazba: | Pevná s přebalem lesklá |
---|
EAN: | 9788027801206 |
---|---|
ISBN: | 978-80-278-0120-6 |
Autor: | Petr Nečada |
Vydavatel: | Epocha |