Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy.
\r\nPoznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska:
\r\n13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin
\r\n135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční
\r\n40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map
\r\n13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.\r\n