• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Biohacking pro ženy
Biohacking pro ženy Aggie Lal
499 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Rozhodnout se pro lásku
Rozhodnout se pro lásku Stan Tatkin
399 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Aluminiový klíček Felixe Holzmanna
Aluminiový klíček Felixe Holzmanna Ondřej Suchý
99 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Husitská kronika
Husitská kronika z Řezna Ondřej
328 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
10000 kroků
10000 kroků Pavel Baroch
329 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Kladrubáčci aneb vyprávění starokladrubského hříběte
Kladrubáčci aneb vyprávění starokladrubského hříběte Dalibor Gregor; Jindra Baudisová
750 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Léčivá síla rodu
Léčivá síla rodu
338 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Přírodní floristika
Přírodní floristika Klaus Wagener; Berhnild Wagener
704 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.