• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Vše co byste měli vědět o víně
Vše co byste měli vědět o víně Pavla Burešová; Pavel Pavloušek
299 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Staré povinnosti svobodných zednářů
Staré povinnosti svobodných zednářů
252 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Můj rok 1974
Můj rok 1974
399 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Archetypy zvěrokruhu
Archetypy zvěrokruhu Kathleen Burt
458 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Odvaha být šťastný
Odvaha být šťastný Koga Fumitake; Ičiró Kišimi
340 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Léčba pěti bolestí duše
Léčba pěti bolestí duše Lise Bourbeau
298 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Posvátné mandaly
Posvátné mandaly Susanne F. Fincher
338 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
George Harrison Za zamčenými dveřmi
George Harrison Za zamčenými dveřmi Graeme Thomson
224 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.