• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Karel IV. stále živý .Odkaz státníka v historiografii a historické paměti
Karel IV. stále živý .Odkaz státníka v historiografii a historické paměti Jedličková Blanka, Šebek Jaroslav
420 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Hluk
Hluk Theodor Lessing
250 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Žítkovské čarování
Žítkovské čarování Jiří Jilík
299 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Jak se stát nikým
Jak se stát nikým Jiří Charvát
598 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Globální dějiny a postliberální společnost
Globální dějiny a postliberální společnost Ivo T. Budil
1299 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Lichtenstein
Lichtenstein Janis Hendrickson
449 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Architekt
Architekt Martin Rudiš
595 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Slova na pranýři
Slova na pranýři Jaroslav Hořejší
245 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.