• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
To, na čem záleží
To, na čem záleží Joshua Becker
349 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Meditace
Meditace Sri Chinmoy
349 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Gottwaldovy oprátky
Gottwaldovy oprátky Luděk Navara; Miroslav Kasáček
369 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Český Těšín
Český Těšín Henryk Wawreczka
399 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Uvolňující mandaly archandělů
Uvolňující mandaly archandělů Blanka Bobotová
198 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Zapomenutý boj
Zapomenutý boj Miloš Micić
299 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Elektronika s podporou PC + CD
Elektronika s podporou PC + CD Burkhard Kainka
248 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
O hledání a nalézání
O hledání a nalézání Olga Nytrová; Bohumil Ždichnec
249 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.