• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Sladké pokušenie
Sladké pokušenie
298 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
TOPP Lávové koláčky
TOPP Lávové koláčky Jasmin Schlaich
99 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Pojednání o dějinách náboženství
Pojednání o dějinách náboženství Mircea Eliade
498 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Ideál Skutočnosť Mýtus
Ideál Skutočnosť Mýtus Mikuláš Maňo Huba
121 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Indické jantry
Indické jantry Sitara E. Eggeling
248 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Vyškovsko z nebe
Vyškovsko z nebe Milan Paprčka; Tibor Skalka
629 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Bomby nad Bratislavou 1944 - 1945
Bomby nad Bratislavou 1944 - 1945 Peter Kaššák; Pavol Kršák; Ľuboš Tupý
450 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Matky a dcéry v Biblii
Matky a dcéry v Biblii Shannon Bream
448 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.