• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Sokol Brno I 1862–1938
Sokol Brno I 1862–1938 Milena Strachová
327 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Lotharingia
Lotharingia Simon Winder
480 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Stredné Pohronie na starých pohľadniciach
Stredné Pohronie na starých pohľadniciach Ivan Herčko
359 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
The Churchill Factor : How One Man Made History
The Churchill Factor : How One Man Made History Boris Johnson
349 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Elohimové
Elohimové Petra Schneider
298 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Recept na spánok
Recept na spánok Aric A. Prather
355 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
TOPP Relaxační omalovánky
TOPP Relaxační omalovánky Ursula Schwab
169 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Veľký rozvod
Veľký rozvod Clive Staples Lewis
328 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.