• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Škoda Fabia 11/99 - 3/07
Škoda Fabia 11/99 - 3/07 Hans-Rüdiger Etzold
399 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Padělatelé Ježíše
Padělatelé Ježíše Josef Dirnbeck
268 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Dieta pro mlsouny
Dieta pro mlsouny Taťána Lankašová
220 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Do hlubin dlužníkovy duše
Do hlubin dlužníkovy duše Petr Vencálek
198 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Trianon – triumf a katastrofa
Trianon – triumf a katastrofa Roman Holec
448 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Tělesný rozvoj mladých tenistů
Tělesný rozvoj mladých tenistů Milan Kohoutek
690 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Pád Říma
Pád Říma Kyle Harper
498 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Šalamoun promlouvá
Šalamoun promlouvá Eric Pearl; Frederick Ponzlov
299 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.