• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Státní převrat
Státní převrat Edward N. Luttwak
388 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Dominia Smiřických a Liechtensteinů v Čechách
Dominia Smiřických a Liechtensteinů v Čechách Pavel Juřík
790 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Neobyčejné těstoviny
Neobyčejné těstoviny
179 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Tři pojednání o zen-buddhismu
Tři pojednání o zen-buddhismu Róši P. Kapleau
198 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Dějiny amerického národa
Dějiny amerického národa Paul Johnson
359 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Fit pro dva
Fit pro dva Thomas W. Hanlonem
249 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Šumavské osmdesátky a devadesátky
Šumavské osmdesátky a devadesátky Jiří Mátl; Věra Mátlová; Zdeněk Šmída
399 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Spravedliví zrádci
Spravedliví zrádci Witold Szabłowski
299 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.