• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Jak zvládnout stres za katedrou
Jak zvládnout stres za katedrou Zdenka Bártová
220 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Souboj znamení
Souboj znamení Dagmar Kludská
269 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Synové světla v čase zkoušky
Synové světla v čase zkoušky Dom Samuel
259 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Jim Morrison
Jim Morrison Stephen Davis
699 Kč
Skladem 2 ks
  • nové
Tygři sedmi moří 3.
Tygři sedmi moří 3. Jacques Marseille; Vicente Echegaray
209 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Stíhači nad Pacifikem
Stíhači nad Pacifikem Marek Brzkovský
699 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Rozvoj mentální kondice
Rozvoj mentální kondice Jana Bílková
249 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.