\\r\\n Čtivá historie chuti a čichu \\r\\n\\r\\n Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidskýc...
Číst více +\r\n Čtivá historie chuti a čichu
\r\n\r\n Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší.
\r\nVazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
---|
EAN: | 9788027511457 |
---|---|
ISBN: | 978-80-275-1145-7 |
Autor: | Monica Sanchezová; Rob Dunn |
Vydavatel: | HOST |