\\r\\n Jedlé, nebo jedovaté? \\r\\n\\r\\n Jsme obklopeni nezměrným množstvím přírodní, nefalšovan...
Číst více +\r\n Jedlé, nebo jedovaté?
\r\n\r\n Jsme obklopeni nezměrným množstvím přírodní, nefalšované a zdravé potravy. Ale pozor: nezaměňte mezi planými rostlinami jedlé druhy s jedovatými! Lákavě rudé plody se třpytí na keři, voňavé byliny lemují cestu v širokých pásech – ale mohu je skutečně jíst? Kdo by chtěl sklízet dary přírody, měl by si být úplně jistý tím, co sbírá.
\r\n\r\n POZORNĚ SE DÍVEJTE - Jedlé a jedovaté druhy jsou detailně popsané, takže je každý může rozeznat.
\r\n POZOR NA ZAMĚNITELNÉ DRUHY - Zvlášť důkladně upozorňujeme na druhy, u kterých kvůli jejich podobnosti hrozí záměna.
\r\n PROSTĚ CHUTNÉ - S pomocí jednoduchých receptů dokážete zpracovat sklizeň přírodních darů.
\r\n PŘIROZENÉ A ZDRAVÉ
\r\n Planě rostoucím bylinám a plodům se daří růst i bez hnojiv a jedů, neboť se za miliony let perfektně přizpůsobily svým přirozeným stanovištím. Takzvanými sekundárními rostlinnými látkami se každý druh plané rostliny individuálně a přirozeně brání ultrafialovému záření, dešti, žravým nepřátelům, houbám a bakteriím. Tyto nefalšované a prapůvodní účinné látky jsou tím, co způsobuje mimořádně rozmanité chuťové variace jednotlivých planých rostlin. A kromě toho jsou tyto látky pro nás také vysloveně zdravé.
\r\n VYCHUTNÁVAT SI, ANIŽ BYCHOM TOHO LITOVALI
\r\n Přesto ne vše, co v přírodě roste, je pro nás lidi automaticky také zdravé a poživatelné. Touto knihou bychom vám chtěli dát do ruky praktického průvodce, který vám spolehlivě pomůže v rozlišení jedlých rostlin od druhů nepoživatelných, nebo dokonce jedovatých.
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
---|
EAN: | 9788027130382 |
---|---|
ISBN: | 978-80-271-3038-2 |
Autor: | Katrin Heckerová; Frank Hecker |
Vydavatel: | GRADA |