• nové

Jak se co dělávalo

Autor: Kamila Skopová

Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich pře...

Číst více +
175 Kč Skladem 1 ks
Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření, dřevěný hříbek na látání punčoch, dědův starodávný hoblík a babku, na které naklepával kosu. Jak se s podobnými každodenními předměty zacházelo? Drobná, ale obsahově hutná kniha dále vysvětluje, co to byly tacle, herdule, mašnógl či hemzáky, a jak se v dřívějších dobách připravovala couračka, žahour či podplamenice. Nebo jak se pekl domácí chléb, jak se v hospodářství zpracovávalo mléko, len, ovčí vlna, husí peří, dřevo, rozličné proutí, a nebo jak se krmily husy. Vesměs jde o činnosti takřka zapomenuté, ale nikoli překonané. Naopak, k mnohým se snažíme s úctou vracet, nebo u nich alespoň hledat inspiraci. Kniha je napsána velice čtivou formou a autorka ji doplnila mnoha ilustracemi.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá

Detaily

EAN: 9788027079377
ISBN: 978-80-270-7937-7
Autor: Kamila Skopová
Vydavatel: Bonsai servis
  • nové
Zelený imperativ
Zelený imperativ Papanek Victor
550 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Umění vnímat problémy pro děti a rodiče
Umění vnímat problémy pro děti a rodiče Michael Třeštík
399 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Když dvě věci jsou totéž
Když dvě věci jsou totéž Anna Hogenová
290 Kč
Není skladem
Zobrazit
  • nové
Jak si ze své mysli udělat spojence
Jak si ze své mysli udělat spojence Mipham Sakyong
338 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Viklany
Viklany Ekrt Vladimír
295 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Z babiččina receptáře
Z babiččina receptáře Alena Doležalová; Vladimír Doležal
299 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Rusko pohledem z kuchyně
Rusko pohledem z kuchyně Witold Szabłowski
449 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Christina
Christina Bernadette von Dreien
455 Kč
Není skladem
Zobrazit

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.