\\r\\n Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni, představuje ...
Číst více +\r\n Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni, představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie.
\r\n\r\n Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce.
\r\n\r\n Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
\r\nVazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
---|
EAN: | 9788090705517 |
---|---|
ISBN: | 978-80-907055-1-7 |
Autor: | Jana Vlková |
Vydavatel: | Došel karamel |