\\r\\n Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou med...
Číst více +\r\n Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou medicínu.
\r\n\r\n V první řadě zde najdete množství receptů, rozdělených takto: čínská rýžová kaše, ranní jídla (pikantní a sladká), pokrmy z obilí, vegetariánské polévky, saláty a dipy, zeleninová jídla, pokrmy z tofu, vegetariánská jídla z luštěnin, asijské ořechové omáčky k zelenině i masu, maso, ryby, sladká jídla, koláče, chléb, nápoje (hlavně čaje, ale i jiné). Na konci každého receptu se uvádí léčivé působení daného pokrmu a doporučení v souladu s principy tradiční čínské medicíny. Další kapitoly knihy jsou: Co je to nemoc? Tepelné působení potravin. Pět elementů. Chutě. Vaření v souladu s ročním obdobím. 21 pravidel stravitelnosti.
\r\n\r\n Přílohou knihy je přehledný plakát a abecední seznam potravin, kde se uvádí, k jakému prvku potravina patří a jaký má tepelný účinek.
\r\nVazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
---|
EAN: | 9788081005657 |
---|---|
ISBN: | 978-80-8100-565-7 |
Autor: | Barbara Temelie; Beatrice Trebuth |
Vydavatel: | Eugenika |