\\r\\n Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, ...
Číst více +\r\n Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou.
\r\n\r\n Základem knihy je přes 40 velkých receptů z české i světové kuchyně - z autorčiny domácí zkušenosti i rodinných pokladů, z cest i z inspirace zahraničními kuchaři - a k tomu autorka sype z rukávu bezpočet užitečných variací a \"metamorfóz\", díky kterým budete moci chutně a vtipně \"zrecyklovat zbytky\" a ještě rozšířit svůj kuchařský repertoár. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů. Propojuje osvědčené postupy \"hospodyňkovských\" (pra)babiček vařících pro velké rodiny, bohatou vůni orientálních dálek i znovuobjevované a dnes zcela moderní přípravy vlastních domácích produktů.
\r\n\r\n To všechno přitom plyne s příjemnou lehkostí. Kniha je nabitá užitečnými informacemi, ale je zároveň vtipná, laskavá a veskrze autorčina. Můžete ji využívat jako zcela praktický návod, ale také se do ní začíst jako do osobního a vstřícného memoáru… u kterého jakoby mimoděk objevíte, jak snadno lze využívat jídlo naplno, s tvůrčí odvahou a beze zbytku.
\r\n\r\n Knihu doprovází fotografie známé food fotografky Aleny Hrbkové.
\r\nVazba: | Pevná bez přebalu matná |
---|
EAN: | 9788088244035 |
---|---|
ISBN: | 978-80-88244-03-5 |
Autor: | Jitka Rákosníková |
Vydavatel: | Smart Press |