Autorka si s vysvětlováním, co všechno příprava chutné kávy obnáší, co je k tomu zapotřebí, dala neskutečnou práci a její výsledek stojí opravdu za to. O tom ostatně svědčí ohlasy a ocenění, které za knihu dostává.\r\n\r\nDozvíte se například, co vše ovlivňuje kvalitu kávy, její sílu, hořkost, a naučíte se kávu správně kupovat, mlít, dávkovat, zalévat. Poučíte se o různých druzích kávy, které si můžete uvařit, a postupně se vyznáte v celé hitparádě nejrůznějších mlýnků, kávovarů, filtrů, konvic a dalších pomůcek, které nabízí náš trh. A nejen vyznat, vy se je naučíte i správně používat!\r\n\r\nPoznáte, jaké druhy kávy se pěstují, čím se od sebe navzájem odlišují, odkud se dovážejí. Budete umět rozlišovat jejich vlastnosti, aroma, chutě a příchutě. A na závěr se naučíte všelijaké triky, když se něco nepovede, uvařená káva je příliš slabá, nebo naopak příliš hořká, nebo se vám prostě povedlo koupit nekvalitní produkt.\r\n\r\nNa vše má tato kniha radu a vy díky ní budete mít požitek z pití kávy daleko větší než dříve.