Kniha o výživě v těhotenství a při kojení je připravena odborníky – docentem Miroslavem Hronkem a nutriční terapeutkou Hanou Barešovou - jako praktický průvodce stravou ve dvou krásných, ale náročných a svým způsobem výjimečných obdobích života ženy, v těhotenství a při kojení. Je dlouhodobě prokázané, že kvalitní a vyvážená strava společně s životním stylem optimalizuje zdraví těhotné ženy a redukuje rizika vzniku poškození dítěte, zajišťuje optimální vývoj plodu a jeho růst. Na ovlivnění zdravotního stavu kojence po porodu velkou měrou přispívá samotné kojení, kdy se výživa podílí nejen na udržení dobré zdravotní kondice kojící maminky, ale i na složení mléka. Doporučení k výživě v době těhotenství uplatněná v této knize vycházejí z dlouholeté činnosti s těhotnými ženami v rámci prenatální přípravy. Nastávající maminky přijímají v jednotlivých obdobích některé živiny ve sníženém množství, a je proto nutné být obezřetní, aby nedošlo ke vzniku zvýšených zdravotních rizik.