\\r\\n Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stol...
Číst více +\r\n Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie.
\r\n\r\n Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům.
\r\n\r\n V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd.
\r\n\r\n Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.
\r\nVazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
---|
EAN: | 9788090475717 |
---|---|
ISBN: | 978-80-904757-1-7 |
Autor: | Jarmila Schreiberová; Hugo Schreiber; Yvetta Dörflová |
Vydavatel: | Perseus |