S příchodem léta se mění i naše stravování. Toužíme po jídlech, která jsou lehčí, osvěžující, snadná a především rychle připravitelná, abychom nemuseli trávit tolik času u plotny. Není to však pouze změna naší chuti nebo tendence zdržovat se více v přírodě, jež nás směrují k jinému jídelníčku - i naše tělo vyžaduje odlišný způsob stravování. Kvůli vyšší teplotě a narůstajícímu riziku dehydratace se doporučuje zvýšit příjem tekutin; zároveň by se mělo jíst více ovoce a zeleniny. Čerstvé saláty možno připravit z velkého množství přísad, jako jsou luštěniny, lehké sýry, kuřecí maso nebo ryby. Zvláštní místo náleží mořským plodům a pozornost zasluhují také ovocné zákusky, jako osvěžující sorbety. V létě zkrátka potřebujeme méně sytá jídla. Např. oběd sestávající z cereálního salátu a křupavé zeleniny nebo z rybího špízu a citronové ledové tříště je ideální: výživný, přesto nízkokalorický.
Vlastnosti
Vazba: |
Pevná bez přebalu lesklá |
Detaily
EAN: |
9788020616135 |
ISBN: |
978-80-206-1613-5 |
Autor: |
Academia Barilla |
Vydavatel: |
Naše vojsko |