Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace\r\n\r\nVaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších\r\n\r\nvíce než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím\r\n\r\nprincipem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných,\r\n\r\ns pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž,\r\n\r\nstejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který\r\n\r\nmění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav.\r\n\r\nKniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii,\r\n\r\nod Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od\r\n\r\ntradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně\r\n\r\ndostupných, obyčejných surovin. Společně s publikací Vaříme bez soli\r\n\r\nsi klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka,\r\n\r\nkterý má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena především\r\n\r\ntěm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí používání soli a průmyslové\r\n\r\nchemie výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná bude\r\n\r\ni pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života\r\n\r\nnejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl,\r\n\r\nkteří s kuchařským uměním teprve začínají.\r\n\r\n