Cesta ke štíhlému tělu a zářícímu zdraví může být dostupná každému z nás. A stačí tak málo. Třeba se\r\njen zamyslet nad moudrostmi, které jsou známé v každé kultuře a v každé době. Nenabízí nám snad\r\nsama příroda zdravou stravu plnou zdravých látek? Nabízí. Bohužel, tepelnou úpravou, která je dnes\r\nběžná, přicházejí potraviny o všechny vitamíny a enzymy, které nepřežijí teploty nad 45°C. Ale co\r\nmůžeme dělat? Řešení přináší v pořadí již čtvrtý titul neúnavné propagátorky tzv. živé stravy, Věry Talandové v podobě\r\ndalší spousty receptů na přípravu zdravých jídel, které vynikají chutí a které přitom zůstávají\r\nplné enzymů a vitamínů. Knihou „To nejlepší od Věry Talandové“ vyslyšela autorka přání čtenářů a\r\nvytvořila knihu nejen z těch nejlepších receptů ze svých předchozích knih, ale přidala i recepty další,\r\noriginální.\r\nV receptech paní Talandové jsou použity suroviny pouze syrové, případně sušené za nízké teploty.\r\nStačí pohlédnout dovnitř této knihy a zjistíte, jak jednoduchou přípravou lze získat velmi zdravou a\r\nchuťově vynikající stravu.\r\nAno, cesta ke zdraví, štíhlosti a vitalitě je dostupná každému z nás. Protože se stáváme tím, co jíme.\r\nJsme tak živí a zdraví, jak živá a zdravá je strava, kterou konzumujeme.
\r\nO své cestě k zdravé živé stravě autorka říká: „Příběh začal před léty mými vážnými zdravotními\r\nproblémy a já jsem se rozhodla pro úplnou změnu stravování. Abstineční příznaky po těžkém vařeném\r\njídle jsme doma řešili konzumací hutnějších salátů a chuť na sladké zaháněli pomocí sušeného\r\novoce a oříšků. Tato živá strava udělala s mým zdravím doslova zázraky. Věřím, že moje zkušenosti\r\nmohou být inspirací pro každého z nás.“