\\r\\n Při čtení této knížky se vám budou sbíhat sliny! \\r\\n\\r\\n Přijměte pozvání k další neo...
Číst více +\r\n Při čtení této knížky se vám budou sbíhat sliny!
\r\n\r\n Přijměte pozvání k další neodolatelné cestě s autory slavných Map! Tentokrát se vydáme po stopách pokrmů a chutí z celého světa. S touto novou velkoformátovou knížkou přetékající zajímavostmi a lákavými recepty se rozhodně neztratíte!
\r\n\r\n Co je kuku sabzi, onigiri či gado gado? Odkud pochází kukuřice, pšenice nebo brambory? Co se po staletí jedlo v Turecku, Itálii nebo Nigérii? A jaká jídla tam mají lidé v oblibě dnes?
\r\n\r\n Navštívíte 26 zemí z pěti kontinentů. Poznáte marocké hody, plovoucí vietnamský trh i slavné francouzské kuchaře. Zjistíte, jak těsně jídlo souvisí s historií, kulturou a přírodou země, v níž vzniklo. A všemožné pochoutky národních kuchyní si můžete také sami připravit podle některého z 56 receptů.
\r\n\r\n Cena Zlatá stuha 2022 za překlad literatury faktu pro děti a mládež
\r\nVazba: |
---|
EAN: | 9788027507498 |
---|---|
ISBN: | 978-80-275-0749-8 |
Autor: | Daniel Mizielinski; Aleksandra Mizielinska |
Vydavatel: | HOST |