398 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm, Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež p...
Číst více +398 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm, Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež představila francouzskou kuchyni milionům nejenom amerických domácností, ale ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, co ví jen málokdo: Dlouhá léta se s vařením jenom míjela a její cesta na kuchařské výsluní trvala dlouhé roky a byla vše, jenom ne přímočará. Když se Julia v roce 1948 přestěhovala s manželem Paulem, který pracoval v diplomacii, do Francie, nemluvila francouzsky a o zemi galského kohouta nevěděla téměř nic. Netrvalo však dlouho a Paříž si doslova zamilovala. Nadšení z francouzské kuchyně ji přivedlo i do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život navždy. Přestože se Juliino studium v Cordon Bleu neobešlo bez potíží, díly nevšednímu zápalu a pracovitosti nabyla tolik vědomostí, že mohla začít vést...
| Rok vydání: | 2016 |
|---|---|
| Nákupní list: | 4N 1125 |
| Překladatel: | Vanda Senko Ohnisková |
| Vazba antik: | vazba tuhá – celopapírová s přebalem |
| Stav: | zachovalá |
| ID: | 1227838 |
| EAN: | 9788074629822 |
|---|---|
| ISBN: | 978-80-7462-982-2 (vázáno) |
| Autor: | Julia Child a Alex Prud’homme |
| Vydavatel: | V Brně : Jota, 2016 |