783 s. : il. ; 25 cm, podle původního vydání z roku 1939, předmluva Viktor Faktor a Jiří Sádlo, K...
Číst více +783 s. : il. ; 25 cm, podle původního vydání z roku 1939, předmluva Viktor Faktor a Jiří Sádlo, Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední řadě i snobů a zbohatlíků. Výběr pokrmů, od předkrmů a polévek až k moučníkům, se zaměřuje na francouzskou hauté cuisine, jak se ustálila před Velkou válkou, mj a jak se tříbila a doplňovala ve dvacátých a třicátých letech 20. století. V knize však jsou zahrnuty recepty pokrmů německých, rakouských, italských, anglických, ruských, polských, španělských, ukrajinských, tureckých, srbských, skandinávských, českých a dalších národů. Uživatelsky upraveno a rozšířeno podnětným vysvětlujícím aparátem.
| Rok vydání: | 2012 |
|---|---|
| Nákupní list: | 3M 1125 |
| Vazba antik: | vazba tuhá – celopapírová |
| Stav: | zachovalá |
| ID: | 1227786 |
| EAN: | 9788072724307 |
|---|---|
| ISBN: | 978-80-7272-430-7 (váz.) |
| Autor: | sestavil Josef Bittermann |
| Vydavatel: | Praha : Dauphin, 2012 |